Diller: Türkçe

haber

Ege Üniversitesi Rektörü Budak ve Beraberindeki Heyet Üniversitemize Konuk Oldu

  • 29 Mart 2021

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Ege Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan heyet Iğdır Üniversitesini ziyaret etti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile beraberindeki heyet, Üniversitemize konuk oldu. YÖK Anadolu Projesi kapsamında eşleşen iki üniversite arasındaki işbirliği için gerçekleştirilen iki günlük ziyarette, Rektör Budak ve heyeti Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma tarafından ağırlandı. Ege Üniversitesi heyeti Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven ve Karaağaç kampüslerini ziyaret ederken, Üniversitemizin Tuzluca ilçesindeki Tuz Terapi Merkezi projesini de yerinde inceledi. Ziyaret kapsamında ayrıca dijital veri paylaşımı, gerçekleştirilebilecek ortak TÜBİTAK projeleri ve iki üniversite arasında bilgi ve altyapı imkanlarından yararlanma konuları başta olmak üzere yeni işbirlikleri ve projeler hakkında detaylı görüşmeler yapıldı.

Tuz Terapi Merkezini incelediler

Ege Üniversitesi heyeti Üniversitemizi ziyaretlerinde ilk olarak, Tuzluca’daki Tuz Mağaralarında yürütülen Tuz Terapi Merkezi projesini inceledi. Rektör Budak ve beraberindeki heyet, Rektör Alma eşliğinde proje alanını gezerken; Rektör Alma heyete proje hakkında da bilgiler verdi. Projeye dair beğenilerini ifade eden Ege Üniversitesi heyeti, Rektör Alma başta olmak üzere projede emeği geçenlere tebriklerini ilettiler.

Tuz Terapi Merkezi projesini inceleyen Rektör Budak ve beraberindeki heyetin ziyareti, Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsünde devam ettiler. Karaağaç Kampüsündeki fakülte binaları ve birimlerde incelemede bulunan Ege Üniversitesi heyeti, Iğdır Üniversitesi Uygulama Oteli binasında bulunan Iğdır Üniversitesi Kültürel Mirası Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müzesini de ziyaret ettiler. Ege Üniversitesi heyeti, Iğdır Üniversitesi Uygulama Otelinde misafir olarak ziyaretlerinin ilk gününü tamamladılar.

Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünü gezdiler

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak ve beraberindeki heyet, ziyaretlerinin ikinci gününde Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde incelemelerde bulundular. Rektörlük makamında Rektör Alma tarafından ağırlanan heyet, yine Rektör Alma eşliğinde Şehit Bülent Yurtseven Kampüsündeki akademik birimleri, laboratuvarları ve atölyeleri gezdiler. Üniversitemiz Mediko-Sosyal binasında da incelemelerde bulunan heyet, burada Üniversitemiz Senato üyeleri ile bir araya geldiler.

Ortak Senato Toplantısı düzenlendi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak ve beraberindeki heyet ile Üniversitemiz Senatosu üyeleri ortak bir senato toplantısı düzenlediler. Senato toplantısında Rektör Alma tarafından Üniversitemizi tanıtıcı bir sunum yapılırken, Üniversitemiz tanıtım filmi de misafirlerimize izletildi. Ortak senato toplantısında, Üniversitemiz ile Ege Üniversitesi arasında iş birliği imkanları ve ortaklaşa yürütülebilecek projeler de değerlendirildi.

Iğdır Üniversitesi ve Ege Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği senato toplantısının ardından Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak ve beraberindeki heyet, Iğdır Valiliğine nezaket ziyaretinde bulunmak için Üniversitemizden ayrıldılar. Rektör Budak ve heyeti, iki günlük ziyarette kendilerine gösterilen misafirperverlik için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma başta olmak üzere Üniversitemizin tüm yetkililerine teşekkürlerini ilettiler.